Free Websites at Nation2.com
Alege calitatea prin servicii vopsire electrostati
Alege calitatea prin servicii vopsire electrostati

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsit printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). La instalatia de uscare, trebuie sa se elimine posibilitatea aprinderii vaporilor de vopsele prin limitarea si controlul temperaturii si asigurarea functionarii permanente a ventilarii ori dupa caz a instalatiilor de vidare sau inertizare. Partile metalice ale cuptoarelor cu aer in circulatie si care folosesc benzi rulante se leaga la priza de pamant.

Am nevoie de servicii vopsire electrostatica

Cabinele si platformele de vopsire trebuie se executa din materiale incombustibile, usor de curatat. La vopsirea in aer liber se inlatura sursele de foc deschis pe o raza de 15 m si nu se va admite fumatul. In cabinele de vopsire, pe tot timpul operatiilor trebuie mentinuta depresiunea fara de mediul exterior acestora. In acest sens, debitul de aer viciat exhaustat trebuie sa fie mai mare decat debitul de aer utilizat pentru pulverizare. Este interzisa executarea reparatiilor in timpul functionarii instalatiilor de vopsire. In cazul defectarii instalatiei de ventilare (exhaustare), lucrul se intrerupe imediat si se reia numai dupa remedierea deficientelor. viziteaza

Vopsirea prin pensulare se poate executa si in halele (incaperile) de lucru cu alt specific, cu conditia ca in apropiere sa nu existe surse de foc, asigurandu-se in acelasi timp o ventilare corespunzatoare. La vopsirea sau uleierea pieselor prin imersie (cufundare) intr-un recipient cu vopsea, lac sau ulei, acesta trebuie amplasat intr-o camera cu aspiratie locala. Baile cu o capacitate sub 2 mc se prevad cu capace care sa se inchida in caz de aprindere a vopselei. Baile cu o capacatitate peste 2 mc sau cele mai servite de un transportor suspendat, se prevad cu sisteme de preaplin, cu golire rapida prin curgere libera intr-un rezervor amplasat in exteriorul cladirii.In atelierele in care consumul de vopsea depaseste 10 l pe schimb, vopsirea prin pulverizare se face obligatoriu in cabine sau pe platforme deschise prevazute cu dispozitive pentru retinerea particulelor de vopsea (filtre, perdele de apa) si cu ventilare pentru eliminarea vopselelor pe baza de solvent.

vopsitorie electrostatic, vopsitorie in camp electrostatic ,  matei-electrostatic.ro

Servicii vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti

Piesele pe care dorim sa le vopsim vor fi agatate intr-o cabina si ne vom asigura ca au impamantare ( toate sursele atasate pistoalelor de vopsit electrostatic au un fir care se leaga de rastelul metalic de care sunt agatate piesele ), iar sistemul de filtrare al cabinei de vopsire trebuie pornit. Dupa aplicarea pulberii, piesele trebuie sa treaca prin procedul de polimerizare, adica trebuie tinute intr-un cuptor la temperaturi de 180-200 grade C ( timpul de polimerizare al pulberilor Egrokorr este de 20 minute la 180 grade C si 10 minute la 200 grade C iar in cazul lacurilor transparente tip pulbere timpul de polimerizare este redus la jumatate ) Piesele polimerizate vor fi scoase din cuptor si vor fi lasate sa se racesca pelicula de vopsea este inca sensibila la actiuni mecanice pana se usuca

Atelier vopsit electrostatic Bucuresti

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsitorie in camp electrostatic printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). Vopsirea in camp electrostatic se poate face cu instalatii portabile, cu actionare manuala a pistolului, caz in care curentul maxim de scurtcircuit nu va depasi 0,2 mA sau cu instalatii fixe si inchise, actionate de la un panou de comanda. In cazul vopsirii in camp electrostatic, in cabina de vopsire se va asigura o perfecta ventilare. Pistolul de pulverizare nu trebuie sa ajunga fata de obiect la distanta de strapungere.

Unde gasesc vopsitorie electrostatic?

Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica si la factorii meteorologici. Vopseaua electrostatica ( Powder Coating) ofera o durabilita indelungata, rezistenta la impact si caracteristici foarte bune de uzura in timp in comparatie cu alte tipuri de vopseluri. Vopsirea in camp electrostatic este aplicabila in cele mai diverse domenii, de la jante auto sau moto, pana la componente ale masinilor sau de la grinzi de fier sau balustrade si pana la calorifere.

In cuptorul de ardere se realizeaza polimerizarea vopselei tip pulbere aderate pe suprafata pieselor. Cuptorul este cu functionare in tacte, iar temperatura tehnologica necesara polimerizarii se asigura cu ajutorul unui generator de aer cald cu arzator pe gaz amplasat langa constructia metalica a cuptorului. Timpul tehnologic este prereglat, afisat si controlat automat. Cuptorul are doua usi glisante, termoizolante, actionate pneumatic la comanda electrica care sunt inchise in timpul procesului de polimerizare.Daca materialele sunt conforme in urma verificarilor, este aplicata stampila CTC pe fiecare bucata de material iar mai apoi se ambaleaza individual pentru a se asigura o protectie sigura indiferent de distanta la care se va transporta materialul. detalii

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se o calitate foarte buna a peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, chimice, UV, la ceata salina, al elasticitatii , cat si al aspectului (lucios, semilucios, mat, structurat etc.) commercial. Vopseaua electrostatica este mult mai rezistenta decat cea lichida, iar vopsirea electrostatica nu dauneaza mediului inconjurator pentru ca nu exista solventi care sa se evapore in aer sau sa ajunga in apa. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o noua tehnologie de vopsire, aparuta relativ recent, ca urmare a nevoii stringente de imbunatatire a acestui proces de vopsire in termeni de calitate, durabilitate si eficienta.

Tag: vopsitorie electrostatic vopsitorie in camp electrostatic matei-electrostatic.ro